Projesi
Proje Adı: Stem And Kids
Proje Ortağı Olan Ülkeler: Türkiye, Azerbaycan, Portekiz.
Projenin Amacı: 4-11 yaş aralığındaki öğrencilerimizin STEM (Bilim, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik) yaklaşımını küçük yaşta kavramalarını sağlayıp bu yaklaşımı derslerimize uygulamaktır. Çocukların STEM yaklaşımını yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak ve evde veli desteğiyle de öğrenmeyi kalıcı boyuta taşımak projemizin hedeflerindendir.
Ekim ayında yapılan etkinlikler: Ortaklarla beraber proje sayfamızı hazırladık. Proje ön testi, logo ve posterlerimizi hazırladık. Velilerimiz proje konusunda bilgilendirildi. Veli onaylarımız alınınca projemizi başlattık. Codeweek haftasında bilgisayarlı ve bilgisayarsız kodlama çalışmaları yaptık.
Kasım ayında yapılan etkinlikler: Kasım ayının konusu “Temizlik ve Hijyen”. Konumuza uygun bir problem durumu belirledik, 3 boyutlu tasarımlar yaptık.
Aralık ayında yapılan etkinlikler: Aralık ayında proje ortaklarıyla karma ülke- okul takımları kuruldu. Partner okulumuz İzmir Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulu ile çevrimiçi olarak birbirimize kasım ayı etkinliklerimizi sunduk.
Ocak ayında yapılan etkinlikler: Kış mevsimi ile ilgili bir STEM aktivitesi yaptık. Hayvan dostlarımıza sıcacık yuvalar tasarladık.
Şubat ayında yapılan etkinlikler: Güvenli İnternet Günü hakkında öğrencilerle büyük grup tartışması yapıldı ve öğrencilerimiz konuyla ilgili bilgisayar ortamında bir oyun tasarlayıp oynadılar.
Mart Ayında yapılan etkinlikler: Doğal afetlerden biri olan “Yangın” bu ayın konusuydu. Yazın yaşadığımız yangınlar hakkında konuştuk ve yangınların büyümesini önlemek için kendi tasarımlarımızı yaptık.
Nisan ayında yapılan etkinlikler: Projemizin ve etkinliklerimizin bir çıktısı olan final ürünümüzü ortaklarımızla yaptık. “Orman Koruyucuları” konulu hikayemiz için çizimler yaptık ve hikayeyi seslendirdik. Chaterpix ve Storyjumper Web 2.0 araçları kullanıldı. Veli, öğretmen ve öğrenci proje sonu değerlendirme anketleri yapıldı.
Hikayemizin Storyjumper linki : Buradan keyifle okuyabilirsiniz.
https://www.storyjumper.com/book/read/131400382
Proje Sonunda Görülen Sonuçlar: Günümüzde 21. yy eğitim modeli olan STEM eğitim felsefesini öğrenmeye çalışan öğrencilerimiz bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerini benimseyip günlük hayatlarına entegre etmeye çalıştılar. Gelişmekte ve ilerlemekte olan dünya şartlarında öğrencilerimizi çağa ayak uyduran düşünen, araştıran ve bilme yönelen bireyler olması için çabaladık. Aynı zamanda web 2.0 araçlarıyla derse olan ilgilerinin arttığını gözlemledik. Farklı kültürleri tanıma fırsatı buldular. Bilimsel düşünme becerilerini geliştirdiler.