0242 229 23 44

bilgi@altinyakakoleji.com

Konyaaltı, Antalya

Gürsu Mah. Atatürk Bulvarı 189/A

[popup_anything id="2299"]

0242 229 23 44

bilgi@altinyakakoleji.com

Konyaaltı, Antalya

Gürsu Mah. Atatürk Bulvarı 189/A

07:30 - 18:30

Monday - Friday

Her yıl 25 – 30 Eylül tarihlerini içine alan hafta “Yangından Korunma Haftası” okulumuz öğretmenleri ile hazırlanan program ile kutluyor ve öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz..
Programda öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, şiirler ile bilinçlendirerek, ardından öğrencilere Yangın hakkında ve yangın esnasında neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verileceği bir dizi etkinliklerimiz olacaktır.

YANGıNDAN KORUNMA HAFTASI ( 25-30 Eylül)

İnsanlığın en önemli buluşlarından birisi ateştir. Günlük hayatta pek çok yerde onu kullanmakta, onun sayesinde hayatımızı kolaylaştırmaktayız. Ancak ateşi kontrol edemediğimiz zaman da pek kötü sonuçları olan yangınlara yol açmaktayız. Her gün televizyon, radyo ve gazetelerde yangın haberleri duyarız ve üzüıürüz.Yangın, hem bireysel hem de toplumsal kayıplara neden olan bir felakettir. Hatta bazen insanların ölümüne bile yol açmaktadır.

Yangınlara deprem, kasırga, yıldırım düşmesi gibi doğalolaylar sebep labilmektedir. Ancak yangınların en önemli sebebi insanların dikkatsizlii ve ihmalkarlığıdır. Bu yüzden yangından korunmak için önce dikkatli olmalıyız. Yangına yol açabilecek malzemeleri dikkatli kullanmalı, sık sık kontrollerini yapmalıyız. “Bir şey olmaz” denildiği için pek çok yangın çıkmış, ormanlar, köylerı evler, tarlalar yanıp külolmuştur. Pek çok insan bu felaket sırasında yaralanmış, sakatlanmış hatta hayatını kaybetmiştir. Yangın büyüdükçe kontrolü de zor olur. O nedenle yangını görür görmez yangın söndürme tüpleriyle müdahale etmeliyiz. Su veya toprak atarak da yangınları söndürebiliriz. Ancak yangın büyümüşse o zaman 110 numaralı telefonu arayarak itfaiyeden yardım istemeliyiz.

Eski çağlardan beri insanlar yangınları söndürmek ve yayılmasını önlemek için çeşitli teşkilatlar kurmuşlarelir. Günümüzde itfaiye teşkilatının benzerini ilk kuranlar Romalılardır. İtfaiye Teşkilatı, yangınları söndürmek ve yayılmasını önlemek için kurulmuştur. 19. yüzyılın sonlarında belediyelerin gelişmesi, itfaiye teşkilatlarının kurulmasını ve gelişmesini sağladı. Zamanla gelişen teknolojinin her türlü olanağından yararlanan itfaiye teşkilatları, yangınların meydana getirdiği zararları büyük ölçüde azaltmışlardır. İtfaiye teşkilatında; özel eğitim görmüş itfaiyeciler, yangın söndürme aletleri, yangın söndürmede kullanılan çeşitli kimyasal maddeler, yangın giysileri ve solunum aygıtları, su tankları, itfaiye arabaları, mekanik merdivenler ve haberleşme cihazları vardır. İtfaiyenin telefon numarası 110´dur. Yangın çıktığında bu numara aranılmalı, yangın yerinin adresi açık bir şekilde tarif edilmelidir. itfaiyeyi yanıltmak ve yanlış bilgi vermek doğru değildir. İtfaiye arabası geçerken diğer taşıt sürücülerinin yol vermesi zorunludur. Bu davranış itfaiyenin yangın yerine daha çabuk ulaşmasını sağlar. Böylece yangının zararları biraz olsun azaltılmış olur.
Her yıl 25 – 30 Eylül tarihlerini içine alan hafta “Yangından Korunma Haftası” olarak düzenlenmiştir. Bu hafta boyunca okullarda, televizyon, radyo ve gazetelerde yangının yol açacağı zararlar anlatılır. Yangını önleme ve yangından korunma yolları anlatılır. Çeşitli tatbikatlarla yangın esnasında yaşanabilecekler insanlara gösterilir. Biz de yangından korunmak için elimizden geleni yapmalıyız. Unutmayalım yangını önlemenin en önemli kuralı DiKKATtir.

Leave a Reply

This will close in 10 seconds

OKUL KABUL ve BURSLULUK SINAVIONLINE BAŞVURU
+ +